Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Örömanya leszek!

Örömanya leszek!

Megszületnek, felnőnek, majd férjhez mennek / megházasodnak. Talán ez lehet szülőként az egyik legmeghatóbb esemény az életben. Mennyire érdekes és szívmelengető lehet megélni azt a pillanatot, amikor a szemünk fénye, kiválasztottjával (jó esetben) örökre összeköti az életét. A szülőktől való leválás ezen esemény hatására szinte biztossá válik. Ennek megfelelően az esküvő jelentősége sokkalta megnő, még ha nem is vagyunk ennek feltétlen tudatában.

 

Mi az örömanya feladata az esküvőn?

Részt vesz 100%-ban a ceremónián, fogadja a vendégeket és a gratulációikat, ott virít a legtöbb fényképen. Természetes, hogy örömanyaként az esküvőhöz méltó módon jelenjünk meg. De vajon hogyan?

Örömanya ruha és kiegészítők

Milyen egy tökéletes örömanya ruha és mire figyeljünk oda?

Segítünk. Egyik legfontosabb elem a stílus. Az örömanya ruhája mindenképp illeszkedjen az esküvő hangulatához. Fontos, hogy ne öltözzük túl az eseményt! Talán ez lehet az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetünk.

A színeknél ügyeljünk, hogy lehetőleg ezt a hármat feltétlen kerüljük el a ruha választáskor: fehér, fekete, piros. (Kivéve, ha nem ezek a menyasszony kimondott kérései). Mindenképp kérjük ki a pár véleményét, és igyekezzünk az esküvő színvilágához igazodni öltözködési stílusunkban is. Így tudjuk elérni a kívánt hatást, hogy minden mindennel harmonikussá váljon.

Lássunk néhány ruhafajtát, amikből érdemes lehet csemegézni a menyegzőre:

Kosztümök

Kiváló választás, ebben a kategóriában szinte mindenki megtalálja a hozzá illő fazont. Az időjárás, a testalkat, a színvilág mind-mind olyan befolyásoló tényező, amiket nem árt figyelmen kívül hagyni a kiválasztás folyamán.

Nadrágban is nőies

Ha inkább nadrágpártiak vagyunk, akkor egy jól megválasztott nadrágkosztüm sokszor még jobban fel is veszi a versenyt szoknyás társainál. Különböző anyagokhoz más és más kiegészítők illenek (például cipő), ezeket mindenképp tartsuk szem előtt.

Ruhaválasztás alak szerint

Előfordulhat, hogy az évek során néhány kellemetlen plusz kiló rajtunk maradt. Nem kell csüggedni ebben az esetben sem, hiszen egy megfelelő fazonú ruhával ez ügyesen leplezhető.  A jó döntéshez pusztán tisztában kell lennünk a saját alakunkkal, ehhez nyújtanánk egy kis segítséget:

Milyen ruha illik az alakodhoz?

Milyen kiegészítőket használjunk?

Kalap: nem kötelező, de rendkívül elegáns. Teljesen mindegy milyen ruhát viselünk, lehet találni hozzávaló kalapot. A próbálgatásra szánjunk elegendő időt, hisz minden arcforma más és más.

Ékszer örömanyának

Ékszer: szerves része a megjelenésünknek. Egy díszes ruhához valami szolidabb, egyszerűt válasszunk, míg egy egyszerű ruhát fel lehet dobni könnyedén díszes ékszerekkel. Egy gyöngysorral nem lehet mellé lőni, ez a legtöbb alkalmi ruhához remekül passzol.

Retikül: szinte kötelező. Magunknak jó sok papírzsebkendővel készüljünk, de a menyasszony kisebb dolgai is helyet kaphatnak benne.

+1: egyházi szertartás esetén tartsuk szem előtt, hogy a vállat illik a templomba lépéskor eltakarni. Használhatunk ilyenkor bolerot, vagy egy szép sálat.

Összegzésül:

 A menyegzőn az ifjú pár van középpontban, az örömanya ruhája kényelmes, illeszkedik az esküvői hangulathoz színben és mintázatában, de ami a legfontosabb: Érezd nagyon jól magad benne!

 
Tartalomhoz tartozó címkék: #esküvő #örömanya