Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Milyen ruha illik az alakodhoz?

Milyen ruha illik az alakodhoz?
Sokan vagyunk főleg nők abban a helyzetben, hogy elégedetlenek vagyunk az alakunkkal. Akárhogyan is diétázunk, vagy teljesen egészséges életmódot élünk, sportolunk, egyszerűen nem érjük el a kívánt formát. Jó hír: ezzel nincsen semmi baj! 

 

Hogyan választunk mi nők ruhát? Sokunknak megtetszik egy-egy ruhadarab, a merészebbek online is vásárolnak. Viszont, ha jobban megvizsgáljuk magunkat, akkor hamar kiderül, melyik formacsoportba tartozunk?  Mi most egy kis segítséget szeretnénk nyújtani, hogy egyes esetekben milyen típusú ruhával ékesítsük testünket?

 

 

Kép: Shutterstock.com

Alma alak

Aki hajlamosabb plusz kilóit a hasi tájékon felhalmozni, vagy netán a terhesség következtében rakódott le nagyobb mennyiségű zsírréteg a középső területen, nekik van egy jó hírünk! A lábakat és a melleket érdemes kiemelni, olyan ruhákkal, amelyek a hasi részt ezzel párhuzamosan elrejtik. 

Amiket kerüljünk: középső tájékra figyelemfelhívó ruhák, mint például a derékig érő felsők, a magasított derekú nadrágok, vagy éppen az övek. 

Amiket viseljünk bátran: slim fazonú nadrágok (figyelemfelhívás a kecses lábakra), tunika, A-vonalú felsők.

Kép: Shutterstock.com

Körte alak

Ennél a típusnál a test felsőrésze lényegesen keskenyebb, mint a középső csípőtájék.  Rendkívül nőies alak, egyes kutatások szerint a férfiak genetikailag jobban vonzódnak azokhoz a nőkhöz, akinek szélesebb csípője van. 

Igyekezzünk kerülni ebben az esetben a feszes farmerokat, és túlméretezett pulóvereket, de a széles fodros szoknyákat is ajándékozzuk el inkább ruhatárunkból. Helyettük keressünk inkább sötét színű, bővülő szárú nadrágokat (optikailag vékonyítja a combokat), olyan felsőket, amelyek hangsúlyosítják a felső testünket (pl. fodros vállrésszel rendelkeznek), de az A-vonalú szoknyák is kapjanak helyet mindenképp a gardróbban.

kép:Shutterstock.com

 

Eper alak

A körte típus fordítottja. A mellbőség jelentősen hangsúlyosabb, mint a csípő. Tanács: ebben az esetben az aszimmetrikus ruhadarabok kerüljenek inkább előtérbe. Érdemes V-nyakú felsőrészekkel és A-vonalú alsórészekkel variálni, mindképp használjuk ki az optikai csalódás fogalmat. Egy mélyen dekoltált overáll, vagy bőszárú nadrág kitűnő választás lehet.

Kép: Shutterstock.com

 

A homokóra típus 

A csípő és mellrész tökéletes összhangot mutat, míg a kettő formát egy tökéletesen karcsú derék tartja össze. 

A ruhaválasztás szempontjából talán ennél a típusnál van a legegyszerűbb dolgunk, hiszen szinte a tökéletes, „minden nő erről álmodik alakra” nagyon könnyű ruhát találni! 

Amivel elronthatjuk: baby-doll, tunika vagy túlméretes kardigánok. Igyekezzünk olyan ruhadarabokat választani, amelyek kiemelik ezt a csodaszép nőies alakot: magasított derekú nadrágok, kötős ruha, V-nyakú felsők, ruha, ceruzaszoknya.

Kép: Shutterstock.com

 

Téglalap forma 

Ennél a fiús alkatnál fontos, hogy aszimmetrikus ruhadarabokat válasszunk. Ezeknek a ruháknak a használatával el lehet terelni a figyelmet a derék részről. Ideális választás például a lábszáron bővülő nadrág, karcsúsított kabát vagy blézer, de egy fodros, pörgős szoknya is kiváló választás lehet. 

A ruhadarabok helyes megválasztásával rendkívül sokat tehetünk magunkért: eleve segít megbarátkoztatni magunkat a formánkkal, ezért ne féljünk akár órákig meztelenül álldogálni a tükör előtt és kielemezni testünket. 

 

Forrás:

https://noizz.hu/szines/tudod-milyen-alakod-van-most-minden-fobb-tipushoz-mutatunk-egy-passzolo-ruhat/tktw2bj

https://www.bien.hu/alaktipus-szerinti-oltozkodes-milyen-ruhak-illenek-alakodhoz/

 

 

Ezt láttad már?

Örömanya leszek!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: #női alakok #testalkat